Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Jajecznica po meksykansku
Tortillę tniemy nożyczkami na niewielkie paseczki i wrzucamy na rozgrzany olej. Delikatnie podsmażamy na złoto i zdejmujemy je z patelni. Zamiast nich na patelnię wrzucamy pokrojonego pomidora, papryczkę i cebulę (lub pora) i podsmażamy mieszając. Po chwili dodajemy usmażone wcześniej paseczki i jajka. Gdy jajka zaczną się ścinać zdejmujemy patelnię z ognia i mieszamy do otrzymania ulubionej konsystencji. Można dosolić lub dopieprzyć do smaku
dodaj komentarz
Skladniki
  • 2 jajka

  • olej

  • tortilla
  • 1

  • 4 pomidorki koktajlowe

  • lyzka posiekanej szalotki

  • odrobina ostrej papryki chilli

  • pol cebuli

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie