Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Zupa pieczarkowa
Obrać pieczarki, pokroić w plasterki pieczarki (główki i nóżki), por i posiekać cebulę. Zetrzeć na tarce seler i obraną marchewkę. Na maśle w garnku usmażyć cebulę, tak by się nie przypiekla. Dodać por i szybko wrzucić marchewkę i seler. Po smażeniu wszystkiego chwilę dodać pieczarki. Można przykryć pokrywką. Gdy pieczarki wypuszczą wodę wlać wrzątek. Doprawić i gotować. Można dodać odrobinę śmietany do smaku. Zupa gotowa. Smacznego !
Uwagi:
Bez makaronu
dodaj komentarz
Skladniki
  • pieczarki
  • Jedno opakowanie

  • cebula
  • 1

  • seler
  • 1/4 główki

  • por
  • Kawałek wielkości 10 cm

  • masło
  • 1 łyżka

  • woda

  • pieprz

  • marchewka
  • 1

  • maggi

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
  • Autor:
  • 4483906
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie