Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Bezglutenowe biscotti z pistacjami
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza. Dokładnie wymieszaj suche składniki - mąkę migdałową, kakao, sodę i sól. Dodaj oliwy, syropu klonowego i mieszaj, aż powstanie jednolita masa. Następnie dodaj pistacje i płatki czekoladowe, połącz z ciastem by wszędzie była jednakowa ilość orzechów i płatków. Z gotowej masy uformuj na papierze do pieczenia prostokąt. Wypiekaj całość 15 minut, wyjmij ciasto i pozwól mu wystygnąć, a następnie piecz ponownie przez ok. godzinę. Po wyjęciu i ostudzeniu, pokrój całość w 3 centymetrowe plastry i ponownie podpiecz przez 15 minut. Idealne biscotti powinny być bardzo chrupiące i lekko twardawe.
dodaj komentarz
Skladniki
  • • 2 i 1/4 szklanki mąki migdałowej

  • • 1/4 szklanki niesłodzonego kakao

  • • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

  • • 1/4 łyżeczki soli morskiej

  • • 4 łyżki oliwy, np. Bertolli Delicata

  • • 1/2 szklanka syropu klonowego

  • • 1/2 szklanki niesolonych pistacji

  • • 1/2 szklanki płatków czekoladowych

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie