Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Gulasz z soczewicy z warzywami - przepis Restauracja Włoska Knajpa
1. Opłucz i osusz soczewicę.
2. Do rondelka włóż wszystkie składniki: soczewicę, bulion z kurczaka, pomidory, ziemniaki, marchew, seler, pietruszkę, bazylię, czosnek, i pieprz.
3. Gotuj na wolnym ogniu przez 45-50 minut, aż soczewica i warzywa zmiękną, mieszając od czasu do czasu.
4. Podawaj z bagietką bądź chrupiącym chlebem
dodaj komentarz
Skladniki
  • soczewica
  • 1 szklanka

  • cebula
  • 1/2 szklanki

  • seler
  • 1/2 szklanki

  • pietruszka
  • 1 łyżka

  • bazylia
  • 1 łyżka

  • czosnek
  • 1 ząbek

  • pieprz
  • szczypta

  • bulion z kurczaka
  • 3 1/2 szklanki

  • włoskie pomidory
  • 1 puszka

  • ziemniaki
  • 1 szklanka

  • marchewka
  • 1/2 szklanki

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie