Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Paprykowy gulasz z wołowiny
(6 porcji)
Naczynie żaroodporne okrągłe 4,6 Termisil Grill&Drop
Przygotowanie: 20 minut
Pieczenie: 100 minut
o Wołowinę pokrój w kostkę 2x2 cm i włóż do naczynia.
o Do bulionu o temperaturze pokojowej dodaj mąkę i mocno roztrzep za pomocą trzepaczki. Następnie dodaj pastę pomidorową, papryki w proszku, rozgnieciony czosnek, kminek.
o Całość wymieszaj i zalej nią mięso.
o Duś w piekarniku, pod przykryciem, w temp. 200ºC ok. 100 minut. Co jakiś czas zamieszaj.
o Cebulę pokrój w ćwiartki, paprykę w kostkę (1,5x 1,5cm) i dodaj razem z majerankiem na pół godziny przed końcem. Zmniejsz temperaturę do 170ºC. Dopraw solą i pieprzem.
dodaj komentarz
Skladniki
  • wołowina
  • kg

  • cebula
  • 2

  • pasta pomidorowa
  • g

  • czosnek
  • 4 ząbki

  • kminek
  • 1 łyżeczka

  • majeranek
  • 1 łyżeczka

  • sol pieprz

  • kolorowe papryki
  • 3

  • ostra papryka w proszku
  • 1/2 łyżeczki

  • bulion wołowy
  • ml

  • mąka pszenna
  • 2 łyżki

  • słodka papryka w proszku
  • 3 łyżeczki

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie