Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Tarta z jabłkami w stylu fit
1. Składniki na ciasto kruche zagnieść do pełnego połączenia składników. Wyłożyć nim okrągłą formę do tarty. Piec w temp. 200 stopni przez ok. 15 minut.
2. Jabłka obieramy, kroimy w niedużą kostkę lub piórka i wkładamy do miski. Wsypujemy cynamon, gałkę muszkatołową, dodajemy sok z cytryny oraz rodzynki/żurawinę i całość mieszamy. Do nadzienia dołączamy serki wiejskie oraz jajko – drewnianą pałką mieszamy.
3. Przekładamy przygotowaną masę na upieczone ciasto i zapiekamy przez ok. 15 -20 minut w temp. 170 stopni.
4. Po wyjęciu z piekarnika, przed podaniem, ciasto posypujemy brązowym cukrem do smaku oraz Chrupiącymi Plasterkami Jabłka Crispy Natural, by uzyskać efekt delikatności i chrupkości zarazem.
dodaj komentarz
Skladniki
  • sól
  • szczypta

  • sok z cytryny
  • pół owocu

  • cynamon
  • 1 łyżeczka

  • gałka muszkatołowa
  • pół łyżeczki

  • mąka razowa typ 2000
  • 200 g

  • otręby owsiane
  • 50 g

  • zimna woda
  • 4 łyżki

  • serek typu cottage cheese
  • 3 opakowania po 200 g

  • rodzynki/żurawina
  • garść

  • Crispy Natural Chrupiące Plasterki Jabłka
  • 1 opakowanie

  • jajka
  • 3

  • olej sezamowy
  • 100 ml

  • brązowy cukier
  • 2 łyżki

  • jabłka
  • 4 sztuki

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie