Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Warzywa z grilla z pieczonymi ziemniakami i ziołami
Umyć ziemniaki i zioła. Każdy ziemniak wraz z dodatkiem oliwy, posiekanym tymiankiem i rozmarynem zawinąć w folię aluminiową i piec na grillu przez około 35 minut.

Pozostałe warzywa: paprykę, cukinię pokroić w małe kawałki, obrać i poszatkować szalotki, grzyby i czosnek pociąć w paski. Dodać marynaty teriyaki, oliwy i ostrej papryki. Odstawić na 20 minut na bok, a następnie położyć warzywa na grill. Podpiekać warzywa ok. 15 minut, często obracając aby się nie przypaliły.

Ostrożnie odwinąć ziemniaki z folii i zrobić nacięcie w kształcie krzyża na górze. Ścisnąć je po bokach, aby się „otworzyły” i na górze umieścić grillowane warzywa. Całość można jeszcze raz podlać delikatnie marynatą.
dodaj komentarz
Skladniki
  • • 4 duże ziemniaki

  • • 4 małe gałązki tymianku i rozmarynu

  • • 1 czerwona papryka

  • • 8 szalotki

  • • 250 g grzybów

  • • 2 cukinie

  • • 4 ząbki czosnku

  • • 10 łyżek marynaty Teriyaki Kikkoman

  • • 5 łyżek oliwy z oliwek

  • • papryka ostra

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • średnie
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie