Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Bakłażany z nadzieniem
Przecinamy bakłażana wzdłuż, nacinamy miąższ w kratkę i smarujemy oliwą z oliwek
Pieczemy w piekarniku 30 min w 200oC.

Po upieczeniu wyciągamy miąższ.
Na patelni smażymi kilka minut cebule z czosnkiem następnie dodajemy paprykę pociętą w kostkę, mięso przyprawiamy i smażymy.
Po ok 5 min smażenia dodajemy miąższ bakłażana i smażymy jeszcze z kilka minut.
Na sam koniec dodajemy ser feta i smażymy aż się rozpuści.

Tak przygotowany farsz nakładamy do łupinek po bakłażanach, przykrywamy mozzarellą i pieczemy w piekarniku do momentu aż ser się rozpuści.
dodaj komentarz
Skladniki
  • bakłażan
  • 1 sztuka

  • mięso mielone
  • 250 gramów

  • cebula
  • 1 sztuka

  • czosnek
  • 2 ząbki

  • papryka czerwona
  • 1/2 sztuka

  • ser feta
  • 10 dekagramów

  • ser mozzarella
  • 4 plastry

  • chili
  • 1/2 łyżeczka

  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka

  • bazylia

Oceny pozytywne:
80 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie