Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Meksykańska tortilla
Cebulę podsmaż na oleju. Dodaj mięso i znowu podsmaż.
Nadmiar tłuszczu odlej i podsmaż na nim marchewkę z kapustą.
Nastepnie do marchewki z kapustą dodajemy bulion i dusimy przez ok 5 minut.

Dodajemy por, mięso, kukurydzę i przyprawiamy tak aby potrawa była pikantna.
Smażyć ok 10 minut.

Farsz nałożyć do naleśników (tortillas) nasmarowanych masłem, zwinąć jak krokiety i przekroić na pół. Ułożyć w formie do pieczenia przeciętym końcem do góry i posypać startym serem.

Zapiekać ok. 15 min w 225`C.


Sos tworzymy miksując Awokado z pozostałymi składnikami i przyprawiając do smaku
dodaj komentarz
Skladniki
  • mięso mielone
  • 50 dkg

  • cebula
  • 1 szt

  • marchew
  • 2 szt

  • por
  • 1 szt

  • biała kapusta
  • 25 dkg

  • kukurydza
  • 1 puszka

  • olej

  • bulion
  • 100 ml

  • tortillas
  • 8 szt

  • masło
  • 10 dkg

  • ser żółty
  • 10 dkg

  • sos:

  • awokado
  • 1 szt

  • jogurt
  • 30 dkg

  • sok cytrynowy
  • 1 łyżka

  • sól, pieprz

  • pieprz cayenne

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie