Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Ambasador
Biszkopt:

Jajka ubić z cukrem na parze.Mąkę,kisiel i proszek do pieczenia przesiać przez sito i wymieszać widelcem z masą jajeczna.Ciasto wylac do dużej tortownicy lub blachy wysmarowanej tłuszczem.Piec 40 minut.

Masa:

2,5 szklanki mleka zagotować z cukrem.Rozmacić żółtka,rozprowadzić z pozostałym mlekiem i wymieszać z budyniem.Wlać gotujace sie mleko cienka strużką,cały czas mieszając.Gdy budyń się ugotuje-ostudzić.Masło utrzeć na puch i wciąż ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu.Masę podzielic na 3 części.Do jednej dodać kakao i rodzynki,pół tabliczki czekolady,pokrojoną w kostkę drobną i wymieszac.Do drugiej części dodać pokrojone brzoskwinie i posiekane orzechy.Nasączyc biszkopt sokiem z brzoskwiń.

Równa warstwą rozsmarować czekoladę zetrzec na tarce i posypać ciasto.Wsztawic do lodówki.
dodaj komentarz
Skladniki
  • 1 szklanka cukru,

  • masa:

  • 1 szklanka maki tortowej,

  • 6 jaj,

  • 1 opakowanie kisielu cytrynowego,

  • 1 płaska łyzeczka proszku do pieczenia.

  • 2 kostki masła,

  • 1 1/2 szklanki cukru,

  • 3 szklanki mleka,

  • 2 opakowania budyniu waniliowego,

  • 2-3 łyzki kakao,

  • gorzka czekolada,

  • 100g orzechów i rodzynek, 1 puszka brzoskwiń.

  • biszkopt:

Oceny pozytywne:
80 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • średnie
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • średnie
  • Autor:
  • alicja18
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie