Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Ciastka kokosanki
Cukier z margaryną rozpuścić,dodać śmietanę i zagotowaćZdjąć z ognia do tego wlać roztrzepane jajka, następnie dodać mąkę z proszkiem.Piec na złoty kolor.

Wszystkie składniki polewy zagotować.

Przestudzone ciasto pokroić w kostkę,obmoczyć w polewie,a później w wiórkach kokosowych.Można urzyć różnego koloru wiórek kokosowych.
dodaj komentarz
Skladniki
  • 1 szklanka cukru,

  • 1 1/2 szklanki cukru,

  • Biszkopt::

  • 1 kostka margaryny,

  • 1/2 szklanki śmietany,

  • 3 całe jaja,

  • 2 żółtka,

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,

  • 2 1/2 szklanki mąki pszennej.

  • polewa do ciasta:

  • 1/2 szklanki śmietany,

  • 2 łyżki kakao

  • 1 margaryna,

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
  • Autor:
  • alicja18
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie