Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Sok pomarańczowy
Marchewkę obieramy i zcieramy na tarce o dużych oczkach,pomarańcz sparzamy wrzątkiem,obieramy ze skórki ale jej nie wyrzucamy tylko obczyszczamy z białej błony i kroimy skórkę w drobną kostkę, a pomarańcz równiez kroimy w kostkę tylko jak sie trafia pestki to je usuwamy.Z brzoskwini ściagamy skórkę i pestki i kroimy w kostkę.Wszystkie skrojone owoce i warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy litrem wody,gotujemy przez ok.1-2 godziny az się wszystko rozgotuje.Później te owoce miksujemy w malakserze.

W dużym 5-cio litrowym garnku zagotować 5 litrów wody z kwaskiem cytrynowym i cukrem ,a gdy sie zagotuje w końcu woda to wlać zmiksowane owoce,Chwilę jeszcze pogotować,zdjąć z ognia i wystudzić.
dodaj komentarz
Skladniki
  • 3 duże marchewki,

  • 2 duże pomarańcze,

  • 4 brzoskwinie(nie muszą być dawane) ,

  • 1 litr wody,

  • 5 litrów wody,

  • 3 łyżeczki kwasku cytrynowego,

  • o,5 kg cukru,

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie