Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Dzwonki z karpia w orzechach i winie
Dzwonek karpia solimy i skrapiamy sokiem z cytryny.
Smażymy na maśle po wczesniejszym optoczeniu w mące.

Do tłuszczu pozostałego po smażeniu ryby dodajemy wino i gotujemy.
W tym czasie karpia układamy w naczyniu i posypujemy go orzechami. Na koniec polewamy przygotwanym winem i zapiekamy przez 10 minut.
dodaj komentarz
Skladniki
  • karp
  • 1 szt

  • mąka, sól, masło

  • orzech włoski
  • 1/2 szklanka

  • czerwone wino
  • 1 kieliszek

Oceny pozytywne:
40 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie