Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Gulasz ze śliwkami
Mięso posolić i popieprzyć. Przesmażone przełożyć do garnka.
Na pozostałym na patelni tłuszczu obsmażyć cebulę, dodać do mięsa razem ze śliwkami.
Dodać bulion, sok jabłkowy i wino,
Dusić godzinę.
Na koniec przyprawić i dodać śmietanę.
dodaj komentarz
Skladniki
  • wieprzowina
  • 30 dkg

  • cielęcina
  • 30 dkg

  • cebula
  • 2 szt

  • śliwka suszona
  • 15 dkg

  • bulion
  • 1 szklanka

  • sok jabłkowy
  • 1/2 szklanka

  • kwaśna śmietana
  • 1/2 szklanka

  • olej
  • 5 łyżka

  • melisa
  • 1 łyżeczka

  • cząber
  • 1 łyżeczka

  • sól, pieprz

  • cukier

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie