Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Zupa gulaszowa z kurkami
Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki podsmażyć na maśle.
Dodać pozostałe jarzyny i grzyby.
Zalać gorącym bulionem i kwaśną śmietaną.
Dusić pod przykryciem ok 30 min.
Doprawić do smaku
dodaj komentarz
Skladniki
  • ziemniak
  • 1 kg

  • cebula
  • 3 szt

  • kurki
  • 40 dkg

  • cebula dymka
  • 3 pęczek

  • marchew
  • 3 szt

  • masło
  • 4 łyżka

  • bulion
  • 1/4 l

  • kwaśna śmietana
  • 200 g

  • sól, pieprz

  • gałka muszkatołowa

  • majeranek

  • pieprz cayenne

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie