Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Gulasz wołowy z ciecierzycą
Cebulę z czosnkiem podsmażyć na oliwie.
Dodać wołowiną i smażyć przez 10 min.
Dodać przecier pomidorowy, osączoną ciecierzycę.
Wszystko zalać bulionem i przyprawić. Dusić ok 90 min do miękkości ciecierzycy.
Dodać cukinię i gotować następne 20 min. Podawać z pieczywem lub ryżem.
dodaj komentarz
Skladniki
  • wołowina
  • 80 dkg

  • ciecierzyca
  • 15 dkg

  • cebula
  • 2 szt

  • czosnek
  • 2 ząbek

  • oliwa
  • 3 łyżka

  • bulion
  • 3 szklanka

  • przecier pomidorowy
  • 3 łyżka

  • cukinia
  • 1 szt

  • sól, pieprz

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie