Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Zapiekanka po francusku
Cebulę przesmażyć z czosnkiem, dodać chleb i oregano.

Warzywa w naczyniu żaroodpornym układać tak aby na samej górze była papryka (skórką do góry). Każdą warstwę posypać solą, pieprzem, bazylią, chlebem i parmezanem.

Zapiekankę i zapiekać pod przykryciem 45 min. w temp.200`C.
10 min przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę, posypać całość resztą chleba i sera. Udekorować bazylią.
dodaj komentarz
Skladniki
  • chleb
  • 1 kromka

  • cebula
  • 2 szt

  • czosnek
  • 2 ząbek

  • oliwa
  • 4 łyżka

  • oregano
  • 1 łyżka

  • cukinia
  • 1 szt

  • bakłażan
  • 1 szt

  • pomidor
  • 4 szt

  • papryka
  • 3 szt

  • bazylia
  • 1/2 pęczek

  • sól, pieprz

  • ser parmezan
  • 2 łyżka

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie