Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Barszcz biały z chrzanem
Rozrobić w ½ szklanki zimnej wody barszcz i wlać do wywaru . Gotować 10 minut .Doprawić pieprzem, majerankiem i chrzanem .Włożyć pokrojone kiełbasy , mięso, wędzonkę .
Podawać gorący z pokrojonymi w ćwiartki jajkami na twardo posypany pokrojoną natką pietruszki .
Ja w tym roku dodałam trochę białego tartego chrzanu , i trochę chrzanu Wasabi .Smakuje to w zasadzie bez zmian ale za to ładnie wygląda jak jest ułożony po odrobinie na każdej połówce jajka włożonego do zupy .
Uwagi:
Robiony na wywarze z parzenia białej kiełbasy i wędzonek ..
mmm... super!

dodaj komentarz
Skladniki
  • barszcz biały
  • 1

  • majeranek

  • schab
  • 4 plastry

  • wywar
  • 3/4 l

  • biała kiełbasa
  • 2

  • kiełbasa wędzona
  • 2

  • chrzan tarty
  • 4 łyżeczki

  • śmietanka
  • 1/2 szklanki

  • jajka
  • 4

Oceny pozytywne:
71 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie