Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Brzoskwiniowe piersi z kurczaka z patelni grillowej
Pierś przekroić na pól w poprzek . Wymieszać oliwę z przyprawami i natrzeć pastą mięso . Wstawić w zamkniętym pojemniku do lodówki ( na całą noc –minimum 3 godziny ). Rozgrzać patelnię grillowi i piec mięso po 5 minut z każdej strony Przykryte pokrywką ) .Potem podlać mięso kilkoma łyżkami syropu , przykryć i smażyć dalej ok. 5 minut . Odkryć – obrócić mięso na drugą stronę i znów podlać kilkoma łyżkami syropu i smażyć przykryte 5 minut .Dolać resztę syropu i dosmażyć pod przykryciem 10 minut przy lekko uchylonej pokrywce by syrop odparował prawie w całości . Tak przygotowane piersi nie są suche a mają wszelkie walory smakowe piersi grillowanych . .

Podawać jako przekąskę z grilla lub jako danie obiadowe ( z ryżem na sypko lub ziemniakami pieczonymi ) .
Uwagi:
Szybkie, dietetyczne danie z drobiu. Do zrobienia przez cały rok na patelni grillowej w domu .
smakowicie wygląda

dodaj komentarz
Skladniki
  • sos sojowy
  • 2 łyżeczki

  • pieprz czarny mielony
  • 1/2 łyżeczki

  • brzoskwinie z syropu
  • 6 małych połówek

  • konfitura z żurawiny
  • 6 łyżeczek

  • pierś z kurczaka ( podwójna )
  • 1

  • papryka mielona słodka
  • 1 łyżeczka

  • syrop z brzoskwiń
  • 1/2 szklanki

  • olej słonecznikowy
  • 2 łyżki

  • miód naturalny
  • 1 łyżeczka

Oceny pozytywne:
83 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie