Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Herbata gruszkowo miodowa
1,5 gruszki obrać i pozbawić gniazd nasiennych .Ugotować w wodzie. Wrzątek przecedzić i zaparzyć nim w czajniczku herbatę .Parzyć 5 minut .Pod koniec wlać do czajniczka miód pitny ( lub włożyć miód ) . Do filiżanek wkładać do każdej ćwiartkę nie obranej miękkiej gruszki .
Gruszki wygotowane w wodzie można wymieszać z konfiturą żurawinową i podać jako dodatek do herbaty .
Uwagi:
Miła herbatka na miły dzień .
dodaj komentarz
Skladniki
  • herbata
  • 2 łyżeczki

  • gruszka
  • 2

  • miód pitny
  • 50 mll

  • woda wrzatek
  • 2 filiżanki

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Autor:
  • Babciagramolka
zdjęcia
Zdjęcia (2)
Logowanie