Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Sznycel drobiowy z górką
Pierś z kurczaka przekroić na pół i rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić i popieprzyć .Panierować w jajku i bułce tartej .Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i 1 łyżkę masła .Usmażyć sznycle na rumiano z obu stron .
Ziemniaki ( obrane ) ugotować w osolonej wodzie . Odcedzić .Utłuc na puree .Dodać śmietankę , 1 łyżkę masła – wymieszać .
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na 2 łyżkach masła i 1 łyżce oleju na rumiano .
Na każdy sznycel nałożyć po 1/2 puree ziemniaczanego – na to po ½ odsączonych z tłuszczu pieczarek .
Można przygotować wcześniej a potem wstawić do piekarnika na kilka minut by się podgrzały .
Podawać w towarzystwie surówki .
Uwagi:
Zwykły sznycel- podany trochę inaczej .Soczysty – smaczny .
dodaj komentarz
Skladniki
  • pieczarki
  • 8

  • masło
  • 4 łyżki

  • sól

  • jajko
  • 1

  • bułka tarta

  • śmietanka słodka 18%
  • 1/4 szklanki

  • pierś z kurczaka
  • 1 połówka

  • ziemniaki
  • 3

  • olej słonecznikowy
  • 3 łyżki

  • pieprz czarny mielony

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (2)
Logowanie