Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Czekoladowe tiramisu
Żółtka mocno utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać ser i czekoladę ciągle ucierając. Pianę z białek delikatnie połączyć z masą serową.
Herbatę wymieszać z likierem i połową herbaty skropić połowę biszkoptów położonych na talerzu. Posmarować połową kremu. Te same czynności powtórzyć tworząc kolejną warstwę. Wyrównać wierzch i wstawić na godzinę do lodówki.
Posypać wiórkami czekolady.
dodaj komentarz
Skladniki
  • jajko
  • 4 szt

  • cukier puder
  • 3/4 szklanka

  • cukier waniliowy
  • 1 op

  • ser mascarpone
  • 25 dkg

  • czekolada gorzka
  • 1/2 tabliczka

  • herbata
  • 1/2 szklanka

  • likier kawowy
  • 4 łyżka

  • biszkopty
  • 1 op

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie