Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Zupa cebulowa
Cebulę obrać i drobno poszatkować w półksiężyce. Podsmażyć na maśle aż do zrumienienia na wolnym ogniu. Cebula ma być lekko brązowa ale nie spalona. W osobnym garnku przygotować wywar z wołowiny. Najprostszy sposób to woda i kostki rosołowe z WOŁOWINY! Do podsmażonej cebuli dodać dwie łyżki mąki pszennej i dobrze wymieszać, dolewając powoli wywaru. Gdy zupa zacznie się gotować, zmniejszyć minimalnie ogień i gotować tak kilka minut.Zupę doprawić solą i pieprzem do smaku.
Uwagi:
Do tej zupy podaję pokrojoną bagietkę lub inne pieczywo prosto z piekarnika z posypanym na wierzch żółtym serem. Zupa pyszna i sycąca.
dodaj komentarz
Skladniki
Oceny pozytywne:
25 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Koszt potrawy:
  • tanie
  • Kuchnia:
  • Autor:
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie