Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
biała dama
piersi oczyścić ugotować z kostkami rosołowymi,rosól zostawić na galarete,ugotowane piersi porcjować na 3 części,z rosołu zrobić galarete.porcje piersi rozłożyćna półmisku w odstępach ok.1,5cm.Gdy jużmamy galarte studzimy,gdy zacznie powoli się zsiadać to wlewamy małą chochelkę do majonezu dokładnie roztrzepując taki majonez musi gęstnieć wtedy delikatnie zalewamy po kolei każdą porcje kurczaka taką delikatną pierzynkę.wstawiamy na kilka minut do lodówki aby zastygło poczym wyciągamy i każdą porcjęszprycujemy delikatnie po środku majonezem i dekorujemy małą cząstką papryki,pietruszki i 2-3 rodzynki,pomiędzy każdąporcje kurczaka wkładamy cząstke brzoskwini
tak udekorowane, delikatnie zalewamy ściągającąsie galaretą i wstawiamy ponownie do lodówki az galareta ściągnie do końca
Uwagi:
PIEKNY EFEKT I SMACZNE
bardzo fajny przepis

fajny przepis ale musialem go 3x przeczytac zeby zaczaic o co chodzi... warto byloby poprawic bledy w tekscie :(

dzięki niezłe i smakuje nieżle

efekciarska potrawa - zapowiada się nieźle :)

dodaj komentarz
Skladniki
  • żelatyna
  • 1op

  • rodzynki
  • 1 op

  • majonez winiaryy
  • 1

  • kostki rosołowe
  • 3

  • brzoskwinie w puszce
  • 1

  • piersi z kurczaka
  • 3

  • papryka czerwona
  • 1

  • natka pietruszki
  • 1

Oceny pozytywne:
88 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie