Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Deser Ryżowo-Owocowy
Ryż dokładnie opłukać, osączyć, wrzucić na gotujące się mleko, zamieszać zmniejszyć ogień.Dodać masło, wymieszać, gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie całkowicie miekki i zacznie sie rozgotowywać.W razie potrzeby dosłodzić do smaku, ostudzic.Maliny świeże starannie przebrać, mrozone rozmrozić,zmiksować na jednolitą masę,można przetrzeć przez sito,by oddzielic pesteczki.Przyprawic do smaku sokiem z cytryny i miodem.Do szklanych pucharków nakładać na przemian warstwę ugotowanego ryżu i zmiksowanych owoców.
Uwagi:
wierzch deseru można ozdobić innymi owocami lub płatkami śniadaniowymi
mniami :)

przepraszam że nie ma zdjęć :-(

dodaj komentarz
Skladniki
  • 3/4 szkl.ryżu

  • 1,5 szkl. mleka

  • 1 łyżka masła

  • cukier do smaku

  • 25 dag świeżych lub mrożonych malin mogą być inne

  • pół cytryny

  • łyżka miodu

Oceny pozytywne:
86 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie