Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Kotleciki po szanghajsku
Obsmażamy (każde z osobna) cebulę, cukinię, pieczarki i przekładamy do garnka.
Z mielonej wołowiny, jajka, sol,i pieprzu, ziela angielskiego, czosnku, wyrabiamy masę, formujemy z niej małe kulki które następnie oprószamy mąką i smażymy na oliwie.

Po usmażeniu przekładamy do garnka z jarzynami i dodajemy bulion, sos sojowy, ketchup, ocet, i pomidory. Przyprawiamy.

Dusimy ok 10 min, zaciągamy mąką ziemniaczana rozprowadzoną w wodzie i doprawiamy do smaku.
dodaj komentarz
Skladniki
  • cukinia
  • 1 kg

  • pieczarki
  • 25 dkg

  • cebula
  • 3 szt

  • mięso mielone
  • 40 dkg

  • jajko
  • 1 szt

  • ziele angielskie
  • 1 ziarno

  • czosnek
  • 3 ząbek

  • sól, pieprz

  • ketchup
  • 2 łyżka

  • sos sojowy
  • 1 łyżka

  • imbir

  • cukier

  • ocet winny
  • 1/2 łyżka

  • sól, pieprz

  • mąka ziemniaczana
  • 1 łyżeczka

  • oliwa

  • bulion
  • 1 szklanka

  • pomidor
  • 3 szt

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie