Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Chili con carne
Cebulę i czosnkiem zarumienić na oliwie. Następnie dodać marchew, seler, ziemniaki, i przyprawić chili. Smażyć parę minut. Dodać pomidory i sok pomidorowy, fasolę i doprawić do smaku (najlepiej na ostro). Dusić często mieszając, aż ziemniaki będą miękkie.
Podawać posywane natką i parmezanem (ewentualnie innym startym serem)
dodaj komentarz
Skladniki
  • czerwona fasola
  • 1 puszka

  • biała fasola
  • 1 puszka

  • oliwa
  • 2 łyżka

  • cebula
  • 2 szt

  • czosnek
  • 3 ząbek

  • marchew
  • 1 szt

  • seler
  • 1 szt

  • ziemniak
  • 1 szt

  • chili
  • 2 łyżeczka

  • pomidor
  • 1 puszka

  • sól, pieprz

  • sok cytrynowy

  • pieprz cayenne

  • ser żółty
  • 5 dkg

  • natka pietruszki

Oceny pozytywne:
56 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie