Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Canneloni ze szpinakiem
Cebulę i czosnek zrumienić na oliwie, dodać szpinak, dusić, aż odparuje woda. Dodać sery i wymieszać z rozbełtanymi jajkami. Doprawić na pikantnie. Masą nadziewać canneloni, układać je w natłuszczonej formie, zalać sosem wymieszanym z bulionem. Piec 35 min w 200`.
dodaj komentarz
Skladniki
  • cebula
  • 1 szt

  • czosnek
  • 1 ząbek

  • szpinak
  • 30 dkg

  • oliwa
  • 2 łyżka

  • sól, pieprz

  • gałka muszkatołowa

  • ser parmezan
  • 15 dkg

  • ser ricotta
  • 25 dkg

  • jajko
  • 3 szt

  • sos pomidorowy
  • 1 słoiczek

  • bulion
  • 100 ml

  • canneloni
  • 20 szt

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie