Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Gofry z bitą śmietaną i owocami
Oddzielić żółtka od jaj i zmiksować je razem mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem oraz solą na jednolitą masę. Następnie ubić białka na sztywną pianę i wymieszać razem z ciastem. Piec w rozgrzanej gofrownicy aż się zarumienią (2-3 minuty). Podawać z bitą śmietaną i owocami.
dodaj komentarz
Skladniki
  • mąka
  • 2 szklanki

  • mleko
  • 2 szklanki

  • jaja
  • 2 sztuki

  • olej
  • 5 łyżek

  • proszek do pieczenia
  • 1 łyżeczka

  • bita śmietana

  • owoce

Oceny pozytywne:
80 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie