Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Faszerowane buraki
Mięso wymieszać z ryżem i doprawić do smaku. Napełnić farszem buraczki. Na wierzch położyć kawałek masła. Następnie ułożyć w formie, zalać bulionem i piec w 190`C do miękkości. Przed podaniem polać kwaśną śmietaną i posypać natką pietruszki.


dodaj komentarz
Skladniki
  • burak
  • 4 szt

  • mięso mielone
  • 40 dkg

  • ryż
  • 20 dkg

  • majeranek

  • lubczyk

  • sól, pieprz

  • bulion
  • 1 szklanka

  • kwaśna śmietana
  • 100 g

  • masło
  • 1 łyżka

  • natka pietruszki

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie