Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Nalesniki z truskawkami
1. Ubijamy mleko i jajko, następnie dodajemy mąkę (polecam ją przesiać z proszkiem), proszek, sól i olej. Odstawiamy na ok. 30 min, a potem smażymy naleśniki.

2. Śmietanę ubijamy z cukrem wanilinowym (jeśli lubi się słodszą, to można dodać trochę cukru), aż powstanie taka płynna pianka. Odstawiamy do lodówki

3. Truskawki z cukrem miksujemy tak, aby pozostały niewielkie kawałki owoców

4. Na połowę naleśnika wykładamy truskawki (ilość dowolna!), składamy na trójkąt i polewamy śmietaną. I to tyle-PALCE LIZAĆ!!!
dodaj komentarz
Skladniki
  • mleko
  • 2 szkl.

  • mąka
  • 1,5 szkl.

  • jajko
  • 1 szt.

  • olej
  • 2 łyżki

  • sól
  • Szczypts

  • cukier
  • Ilosc zależna od ilości owoców

  • cukier waniliowy
  • 2 opakowania

  • śmietana 18%
  • mały kubek

  • truskawki
  • ilość wg . uznania

  • prosze do pieczenia
  • 2 łyżeczki

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie