Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Chińszczyzna Dory
A więc mięsko pokroić w paski,wymieszać z przyprawami typu warzywko,pieprz ziołowy,curry,przyprawa do kuchni chińskiej,sos sojo-grzyb,czosnek.Smażyć cebulę,jak będzie lekko twardawa dodać mięso,podsmażać, tak po 10 min.jak już będzie w miarę miękkie lecz nie do końca wsypać mrożonkę chińską,dalej smażyć jak już wszystko będzie podsmażone dodać pieczarki,po kolejnych 10 paprykę, jak papryka będzie na pół miękka dolać fix do smaku.Potem dodać pół paczki ugotowanego makaronu i wszystko razem wymieszać dolać troszkę sosu sojowo-grzybowego i potem jeszcze tak z 6min. dusić na malutkim ogniu.
dodaj komentarz
Skladniki
  • makaron
  • pół paczki

  • cebula
  • 2

  • czosnek
  • 3 ząbki

  • pieczarki
  • 30 dag

  • fix do potraw chińskich
  • 1

  • curry

  • papryka
  • 1

  • papryczki chili
  • 4

  • sos sojowo-grzybowy Tao Tao

  • mrożonka chińska
  • 1 op.

  • karkówka lub pierś z kurczaka
  • 40 dag.

  • pieprz czarny i ziołowy

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie