Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Jajecznica na cebuli
Masło rozpuszczamy na patelni,
cebulę obieramy, a następnie kroimy w jak najdrobiniejsze kawałeczki.
Gdy masło się stopi, wrzucamy cebulę na patelnię co jakiś czas mieszając, aż nie stanie się szklista.
Gdy cebula będzie już szklista, i trochę brązowa na rogach dodajemy jajka do środka (bez skorupek).
Następnie mieszamy, dodajemy trochę soli dla smaku. Mieszamy aż nie stanie się \"jajecznicowate\"
Uwagi:
Można dodać pieprz, według uznania.
Ilość składników na 1 osobę.
dodaj komentarz
Skladniki
  • cebula
  • 1

  • masło

  • jajko całe
  • 3

Oceny pozytywne:
77 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie