Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Babka Savarin
Z mąki, masła, cukru, jajek, mleka, cukry waniliowego, drożdży i aromatu cytrynowego zrobić ciasto drożdżowe i upiec je w firmie z kominkiem.
Po upieczeniu nie wyjmować z piekarnika przez 30 min.

Sos: Zagotować wodę z cukrem i cukrem waniliowym. Po wystygnięciu dolać kieliszek rumu i polać ciasto.

Krem: Zmiksować ze sobą mleko ugotowane z mąką i utarte z cukrem żółtka. Włożyć krem w otwór babki.
dodaj komentarz
Skladniki
  • ciasto:

  • mąka
  • 25 dkg

  • masło
  • 10 dkg

  • cukier
  • 8 dkg

  • jajko
  • 4 szt

  • mleko
  • 1/2 szklanka

  • cukier waniliowy
  • 1 op

  • drożdże
  • 2 dkg

  • sól

  • aromat cytrynowy

  • sos:

  • woda
  • 2 szklanka

  • cukier
  • 25 dkg

  • cukier waniliowy
  • 1 op

  • rum
  • 1 kieliszek

  • krem:

  • mleko
  • 1 szklanka

  • mąka
  • 10 dkg

  • żółtko
  • 3 szt

  • cukier
  • 5 dkg

  • rum
  • 1 kieliszek

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie