Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Babka w łatki
Utrzeć masło, dodać większą część cukru, cukier waniliowy, żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i pianę z białek. Rozdzielić ciasto na połowę i jedną z tych części zmieszać z kakao i pozostałym cukrem cukru.

Do natłuszczonej formy najpierw wkładamy warstwę jasną, a na wierzch warstwę z kakao. Piec 60-90 min.
Szkoda ze nie napisano czy reszte produktów ucierac czy mieszac w kolejnosc

dodaj komentarz
Skladniki
  • mąka
  • 1/2 kg

  • cukier
  • 35 dkg

  • masło
  • 25 dkg

  • jajko
  • 4 szt

  • mleko
  • 1 szklanka

  • kakao
  • 3 łyżka

  • proszek do pieczenia
  • 1 opakowanie

  • cukier waniliowy
  • 1 opakowanie

  • cukier puder

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie