Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Bakłażany pod pierzynką z pomidorów
Obrać bakłażany ze skórki pokroić w plastry, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.
Wyjąć bakłażany.
Do pozostałego na patelni tluszczu dodajemy 10-12 pomidorów, mąkę i doprawiamy cukrem, solą i natką pietruszki tworząc gęsty sos.

Bakłażany ułożyć warstwami w naczyniu do zapiekania. Każdą warstwę polewamy sosem i posypujemy bułką tartą.

Górną warstwę pokrytą najgrubiej sosem skrapiamy 3-4 łyżkami oleju.
Piec ok pół godziny w piekarniku.
dodaj komentarz
Skladniki
  • bakłażan
  • 1/2 kilogram

  • mąka
  • 2 łyżki

  • olej
  • 1/2 szklanka

  • pomidor
  • 1 kilogram

  • cukier
  • 1 łyżeczka

  • bułka tarta
  • 5 łyżeczek

  • natka pietruszki
  • 1 pęczek

  • sól, pieprz

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie