Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Orzeźwiająca pianka z truskawek
Zupę truskawkową przygotować zgodnie z opisem widniejącym na opakowaniu. Następnie do pół szklanki gorącej wody wsypać żelatynę i dokładnie rozpuścić. Wymieszać zupę z żelatyną i przelać do szklanego naczynia. Schłodzić w lodówce. Truskawki posypać cukrem w celu puszczenia przez nie soku. Wyłożyć deser na talerzu, udekorować truskawkami polewając sokiem z truskawek.
dodaj komentarz
Skladniki
  • zupa truskawkowa
  • 1 opakowanie

  • żelatyna
  • 4 łyżeczki

  • mleko
  • 1/2 litr

  • truskawka
  • 250 gramów

  • cukier
  • 2 łyżki

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie