Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Karkówka po cygańsku
Do garnuszka wlać olej i wino (najlepiej mocne), dodać rozmaryn, majeranek, przyprawę do grilla, posiekany drobno czosnek i sól. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Karkówkę lekko rozbić. Położyć na wysmarowany olejem ruszt. Polać delikatnie sosem. Smażyć do momentu aż karkówka zbieleje, następnie przewrócić mięso i ponownie polać sosem. Smażyć dalej, przewrócić gdy się zarumieni, polać sosem i zarumienić drugą stronę.
dodaj komentarz
Skladniki
  • karkówka
  • 2 kawałki

  • na sos:

  • olej
  • 50 mililitrów

  • wino czerwone
  • 50 mililitrów

  • rozmaryn
  • 1 łyżeczka

  • przyprawa do grilla
  • 1 łyżeczka

  • majeranek
  • 1 łyżeczka

  • czosnek
  • 2 ząbki

  • sól

Oceny pozytywne:
60 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie