Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Sałatka z grillowanym kurczakiem i odrobiną marchewkowej pikanterii.
Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Kurczaka kroimy w kawałki i umieszczamy w marynacie na co najmniej pół godziny (mięso marynujemy w lodówce). Szpinak myjemy, kilka listków zostawiamy do ozdoby, a resztę przekładamy do garnka, dodajemy masło, przeciśnięty czosnek i gotujemy na małym ogniu kilka minut, aż szpinak zmięknie. Warzywa kroimy w kawałki. Cukinię grillujemy na patelni. To samo robimy z kurczakiem. Na talerz wykładamy szpinak, układamy na nim kurczaka, warzywa umieszczamy obok. Z limonki wyciskamy sok i z połowy ścieramy skórkę, dodajemy sól, pieprz oraz oliwę i tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Całość przyozdabiamy listkami szpinaku. Na sam koniec posypujemy pokruszonymi chipsami CRISPY NATURAL Marchew na ostro.
dodaj komentarz
Skladniki
  • cukinia
  • 1

  • szpinak
  • 100g

  • ząbek czosnku
  • 1

  • masło
  • 1

  • sos sojowy
  • 4

  • olej
  • 1

  • sól

  • pieprz

  • limonka
  • 1

  • chipsy CRISPY NATURAL
  • 1

  • filet drobiowy
  • 2

  • pomidory
  • 2

  • ogórki
  • 2

  • oliwa z oliwek
  • 1

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie