Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Sałatka z krewetek fig i melona
Krewetki wrzucić do lekko osolonego wrzątku (jeśli mrożone, rozmrozić je przez noc w lodówce), gotować ok. 4-5 min.; odcedzić, obrać ze skorupek. Pomidory obrać ze skórki i wypestkować, wrzucić do miksera, dodać przecedzone soki z cytryny i grejpfruta, tabasco, żołądkową i oliwę, zmiskować całość na gładki sos. Specjalną łyżką wyciąć kulki z miąższu melona, figi pokroić wzdłuż w ćwiartki. Na półmisku ułożyć rukolę, na to kłaść figi, kulki z melona i krewetki, całość polać sosem, doprawić solą i pieprzem, podawać.
dodaj komentarz
Skladniki
  • Żołądkowa Gorzka
  • 25 ml

  • oliwa
  • 1 łyżka

  • melon
  • 1

  • figi
  • 4

  • rukola
  • 1

  • sól

  • świeży sok z cytryny
  • 1/1

  • świeży sok z pomarańczy
  • 1/2

  • sosu tabasco
  • 12

  • krewetki
  • 600 g

  • pomidory
  • 4

  • pieprz czarny mielony

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Autor:
  • Robert Makłowicz
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie