Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Pieczeń wieprzowa
Ponacinać mięso podobnie jak kroi się plastry, lecz nie do samego spodu, aby pozostało w jednym kawałku. Przyprawić solą, pieprzem i szalotką. Posiekać cebulę w plastry i ułożyć ją w szczeliny mięsa. Polać lekko olejem. Piec w temperaturze 180 *C aż do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Chwilę przed końcem ułożyć obok mięsa pokrojone na grubsze plastry cebulę (na tyle przed aby mogła zrobić się miękka).
dodaj komentarz
Skladniki
  • wieprzowina
  • 1 1/2 kilogram

  • cebula
  • 3 sztuki

  • olej

  • szalotka

  • sól, pieprz

Oceny pozytywne:
44 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie