Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Biszkopt z masą wiśniową
1. przygotowujemy biszkopt wg ulubionego przepisu
2. oddzielamy wiśnie od zalewy
3. zalewę wisniową zagotowujemy, rozpuszczamy w niej galaretki
4. gdy płyn przestygnie, dodajemy do niego wiśnie i kilka łyżek dżemu
5. lekko ściągniętą masę wylewamy na biszkopt
6. śmietanę miksujemy ze śmietan-fixem, wykładamy na masę wiśniową
7. ścieramy na wierzch gorzką czekoladę.
Uwagi:
nie jest bardzo słodki, a zawsze wszystkim smakuje:)
dodaj komentarz
Skladniki
  • biszkopt

  • śmietana 36%
  • 1

  • wiśnie w zalewie
  • 2 słoiki

  • galaretka wiśniowa

  • śmietan-fix

  • czekolada gorzka

  • dżem wiśniowy

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie