Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem
1. szklankę ryżu gotujemy na małym ogniu w 2 szklankach mleka przez około 20 minut uważając, aby się nie przypalił
2. jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach
3. jabłka wrzucamy na głęboką patelnię i smażymy, podlewając na początku lekko wodą
4. uprażone jabłka doprawiamy cukrem i dodajemy cynamon
5. ryż układamy na talerzu, na to kładziemy jabłka
6. mozna skropić delikatnie śmietaną
Uwagi:
dzieciaki to uwielbiają:)
dodaj komentarz
Skladniki
  • cynamon

  • cukier

  • mleko

  • ryż biały

  • jabłka

  • śmietana 18%

Oceny pozytywne:
83 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie