Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Kokosowo-migdałowe ciasto bez pieczenia
1.Przygotować budyń. W tym celu zagotować 2 szklanki mleka + 2-3 czubate łyżki cukru. W ½ szklanki rozrobić 2 opakowania budyniu tak, by powstał jednolity płyn. Następnie wlać rozrobione budynie do gotujące się mleka i wymieszać. Ostudzić, dodać wanilię.
2.Do ostudzonego budyniu dodać masło. Zmiksować do uzyskania puszystej masy.
3.Wsypać do niej 1 opakowanie Wiórków Kokosowych Siesta. Wymieszać.
4.Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć warstwę krakersów, na nie wyłożyć ½ masy budyniowej i przykryć warstwą krakersów.
5.Na wierzch wyłożyć pozostałą ½ masy budyniowej i posypać obficie Wiórkami Kokosowymi Siesta oraz Płatkami Migdałów Siesta.
6.Schłodzić w lodówce, a następnie pokroić na porcje wielkości krakersów.
dodaj komentarz
Skladniki
  • mleko
  • 1 litr

  • cukier
  • 2 łyżki

  • wanilia
  • 1 laska

  • masło
  • 1 kostka

  • krakersy
  • 2 paczki

  • Wiórki kokosowe Siesta
  • 1 opakowanie

  • Migdały płatki Siesta
  • 1 opakowanie

  • budyń waniliowy
  • 2 opakowania

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
  • Autor:
  • Justynka1988
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie