Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Pieczeń wieprzowa z kapustą i owocami
Pokroić 2 cebule wraz z mięsem na ćwiartki i położyć w natłuszczonej brytfannie. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez pół godziny w temperaturze 200 *C. Wymieszać dżem z sosami i posmarować nim mięso. Całość podlać cydrem. Dalej piec przez około pół godziny w miedzy czasie smarując dżemem wymieszanym z sosami. Na patelni z tłuszczem poddusić posiekaną cebulę, czosnek oraz tymianek. Dodać kapustę i jałowiec, przykryć patelnię i dusić około pół godziny. Obrane na kawałki pomarańcze poddusić lekko na maśle. Gotowe mięso pokroić, a sos wymieszać i doprawić. Pieczeń podawać z sosem, kapustą i owocami.
dodaj komentarz
Skladniki
  • wieprzowina
  • 1 kilogram

  • cebula
  • 3 sztuki

  • dżem pomarańczowy
  • 2 łyżki

  • sos chilli
  • 4 łyżki

  • sos sojowy
  • 2 łyżki

  • cydr
  • 375 mililitrów

  • czosnek
  • 1 ząbek

  • tymianek
  • 8 gałązek

  • tłuszcz
  • 2 łyżki

  • jałowiec
  • 2 jagody

  • kapusta kwaszona
  • 50 dekagramów

  • cukier

  • pomarańcza
  • 2 sztuki

  • masło
  • 1 łyżeczka

  • sól, pieprz

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie