Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Naleśniki ze szpinakiem
Mleko, jajka, i mąkę wymieszać tak aby utworzyć jednolitą lejącą się masę. Olej rozgrzać na patelni. Masę wlać na patelnie i smażyć przez chwilę do zarumienienia. Przerzucić na drugą sronę i też zarumienić.

Nadzienie: Na patelni podsmażyć cebulę, dodać szpinak i wyciśnięty czosnek i smażyć jeszcze przez chwilę,

Na naleśniki kładziemy farsz i pokrojoną na drobne kawałki fetę. Zawijamy.

Aby efekt był jeszcze lepszy najlepiej naleśniki włożyć jeszcze do naczynia żaroodpornego zalać sosem beszamelowym i posypać żółtym startym serem
dodaj komentarz
Skladniki
  • szpinak
  • 1 paczka

  • czosnek
  • 4-5 ząbków

  • ser feta
  • pół opakowania

  • mleko

  • jajka

  • mąka

  • olej
  • troszeczkę

  • cebula
  • 1 szt

Oceny pozytywne:
80 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • średnie
  • Autor:
  • kipsake1
zdjęcia
Zdjęcia (3)
Logowanie