Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Bananowiec
Banany zmiksować z masłem i dodać przestudzone dwie galaretki o smaku cytrynowym rozpuszczone w 1/2 litra wody. Przełożyć do tortownicy i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Gdy masa bananowa stężeje układamy na niej plasterki banana, które zalewamy przestudzoną galaretką o smaku wiśniowym rozpuszczoną w 1 1/2 szklanki wody. Wstawiamy ponownie do lodówki do całkowitego stężenia.
Uwagi:
Całość nie łączy się kompletnie, tworzy się lekki serek, który nie jest wadą ciasta.
dodaj komentarz
Skladniki
  • masło
  • 1 kostka

  • Galaretk o smaku cytrynowym
  • 2 torebki

  • Galaretk o smaku wiśniowym
  • 1 torebka

  • Banany do dekorcji pokrojone w plastry
  • 2 banany

  • banany
  • 1 kg

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • średnie
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie