Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Barszcz czerwony z grzybami
Grzyby moczymy, a następnie gotujemy.
Po ugotowaniu ostudzone kroimy na drobne kawałeczki.
Na wywarze z grzybów gotujemy włoszczyznę, czekamy aż wystygnie i wyjmujemy.
W innym garnku gotujemy pokrojone buraki z dodatkiem soli i soku z cytryny. Po ugotowaniu odcedzamy.
Łączymy wywary, dodajemy koncentrat barszczu i przyprawiamy solą oraz pieprzem.

Smacznego!!
Uwagi:
Czas przygotowani do 40 minut
dodaj komentarz
Skladniki
  • kostka rosołowa
  • 1 kostka

  • włoszczyzna
  • 1 pęczek

  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

  • koncentrat barszczu czerwonego
  • 1 sztuka

  • buraki
  • 1 kg

  • grzyby suszone
  • 4-5 grzybków

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie