Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Sos chrzanowy
Zrobić białą zasmażkę: pół łyżki masła i mąki, wrzucić do niej dwie łyżki chrzanu, aby się razem zasmażył.
Rozprowadzić rosołem, wlać szklankę śmietany, posolić - i jak kto woli słodszy – dodać pół łyżeczki cukru dla złagodzenia ostrości chrzanu, wcisnąć trochę cytryny, zagotować i wydać do sztuki mięsa lub gotowanej ryby.
Uwagi:
Można dodatkowo zaprawić dwoma żółtkami.
dodaj komentarz
Skladniki
  • chrzan

  • rosół

  • śmietana

  • masło

  • mąka

  • sól

  • cytryna

  • żółtka

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie