Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Wiśnie w Amaretto
Wiśnie umyć, wysuszyć.
Ogonki usunąć lub obciąć do połowy.
Zamieszać z przyprawami i cukrem kandyzem lodowym.
Ułożyć w słoju, zalać \"Amaretto\".
Słój zamknąć, umieścić w chłodnym miejscu.
Odstawić na 3-4 tygodnie.
Kandyz będzie się stopniowo rozpuszczał i przy zachowaniu koloru oraz aromatu owoców, będzie wnikał w nie wraz z alkoholem.
dodaj komentarz
Skladniki
  • cynamon
  • 1 laska

  • cukier kandyz lodowy
  • 0,4 kg

  • Cytryba
  • 1 szt

  • wiśnie
  • 0,75 kg

  • amaretto

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • średnie
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie